Guide til markedsføring for kulturarrangører i Byens Hus
Som kulturiværksætter er det vigtigt at have styr på grundlæggende PR-værktøjer og -teknikker for at kunne skabe opmærksomhed omkring sine arrangementer og skille dig ud fra mængden. Denne PR-guide vil give kulturskabere i Byens Hus de nødvendige værktøjer og råd til at skabe en effektiv PR-strategi, der kan hjælpe dig med at nå ud til din målgruppe, selv i en tid hvor der er mange andre events og begivenheder, som konkurrerer om opmærksomheden fra kulturinteresserede og -forbrugere.
Øverst på formularen
- Lav en beskrivelse på bookingportalen Winkas: For at gøre det nemmere for din målgruppe at blive klogere på din forenings mission og aktiviteter, er det en god idé at udfylde beskrivelsen på Winkas. Winkas er Byens Hus’ kulturskaberes bookingportal og herinde kan du lægge en beskrivelse op af din forening eller det projekt, der bor i Byens Hus.
- Markedsfør din aktivitet: Læg din begivenhed på Kultunaut eller på TicketButler, der er især er egnet til billetkøbsarrangemen. Kontakt Sofie via byenshus@gentofte.dk for at blive oprettet under Byens Hus på TicketButler. I så fald du er oprettet under Byens Hus på TicketButler kan du oprette gratis aktiviteter (arrangementer uden billetkøb) gebyrfrit. Hvis du opretter din begivenhed i TicketButler, behøver du ikke oprettet begivenheden i Kultunaut. Et døgn efter, du har oprettet din begivenhed i TicketButler vil den overføre data til Kultunaut, således at din aktivitet eller event også figurerer i Kultunaut. Når først dit arrangement er på Kultunaut kommer den automatisk til at lægge på Byens Hus’ hjemmeside (og senerehen i vores eventkalender, når den er oppe at køre). Sørg for at eventtekst, billede og praktisk info er færdigbehandlet og korrekt udfyldt, inden du trykker gem i TicketButler. Når først begivenheden er publiceret på Kultunaut, er tekstredigering i Kultunaut meget langsommelig. I videoguiden her viser Sofie, hvordan du opretter en brugerprofil i TicketButler: Sådan opretter du en profil på TicketButler.
- Brug tags til omtale på sociale medier: For at nå ud til din målgruppe på sociale medier, er det vigtigt at oprette en såkaldt virksomhedsprofil på de mest relevante sociale platforme, som fx Facebook og Instagram. Brug disse virksomhedssider til at dele billeder, videoer og tekst om kommende events og aktiviteter op til, under og efter aktiviteten er afholdt. Når du laver opslag (”Hvad har du på hjertet?”) på fx Facebook er det en god idé at bruge ”tags”, så dine opslag får bedre rækkevidde. Tags er en måde at omtale og involvere andre relevante aktører i dit opslag. Du tagger ved at skrive @ foran et navn (fx @Byens Hus – vi skaber sammen). Når du tagger på denne måde, vil navnet blive et aktivt link til Byens Hus’ facebookside, og Byens Hus vil få en besked om at du har tagget os i et opslag. På den måde kan vi nemt dele dit opslag fra Byens Hus’ sider på sociale medier.
Alternativt kan du også sende os en tekst og et billede som vi kan dele på sociale medier. Send det til byenshus@gentofte.dk
- Brug # (hashtags) - især på Instagram: Du kan også bruge hashtags, der er en måde at tildele dit opslag forskellige relevante emner (fx #kulturliv #gentofte). Hashtags kan hjælpe med at øge synligheden af dine opslag, især på instagram giver det mening.
- Vær aktiv på sociale medier: Når du har lavet et opslag, så sørg også for at være aktiv på de respektive platforme, ved at besvare kommentarer på dit opslag og dele det i relevante fora. Hvor mange reaktioner og kommentarer dit opslag får, afhænger af, hvor mange mennesker, der ser opslaget. For at få flere sidefølgere kan du lave indhold på diverse relevante facebookgrupper, hvor du gør opmærksom på din eksistens og mission ved at deltage i relevante diskussioner.
- Gør Byens Hus til medorganisator af din Facebook-begivenhed: Når du opretter en begivenhed som afholdes i Byens Hus, så er det en god idé at gøre Byens Hus til medorganisator. Det vil betyde, at din begivenhed fremgår at Byens Hus’ liste over begivenheder. Her i videoen viser Sofie, hvordan du gør det: Sådan gør du Byens Hus til medorganisator af din Facebookbegivenhed.
- Samarbejd med lokale medier: For at samarbejde med lokale medier kan du kontakte aviser, radio- og tv-stationer i dit område og præsentere dine aktiviteter og events. Dette kan give dig mulighed for at få omtale i medierne og dermed nå ud til en større målgruppe. Du kan også overveje at sende pressemeddelelser til lokale medier, når du har nye events eller aktiviteter på programmet. Sørg for at sende dem noget visuelt også, allerhelst billeder med glade mennesker på. HUSK, at hvis personerne på billedet er genkendelige, skal du have deres tilladelse til at bruge billedet.
- Brug mund-til-mund markedsføring: Mund-til-mund markedsføring kan være en effektiv måde at få spredt budskabet om dine aktiviteter og events på. Sørg for at skabe en god oplevelse for dine gæster, og opfordr dem til at anbefale dig og dele deres oplevelser på sociale medier. Dette kan hjælpe med at skabe positiv omtale og tiltrække nye deltagere til dine events. Du kan overveje at tilbyde incitamenter til tidligere deltagere, fx i form af rabatter på fremtidige events, hvis de inviterer en ven eller anbefaler din aktivitet til deres netværk på sociale medier.
- Opsøgende markedsføring og fysisk synlighed: For at sikre synlighed af dine aktiviteter og events kan du placere plakater og flyers på relevante steder i dit lokalområde. Overvej også selv at gå ud og møde folk på gaden med en flyer.
- Overvej betalt annoncering: For at nå ud til en større målgruppe kan du overveje at bruge betalt annoncering på sociale medier eller avisannoncer. Dette kan give dig mulighed for at nå ud til en større målgruppe, som måske ikke ville være nået af din organiske markedsføring. Målret din annoncering, så den er tilpasset din målgruppes interesser, for at øge chancerne for succes med dine annoncer.