Brøndby Kommunes nye Folkeoplysningspolitik sætter fokus på at styrke fællesskabet

01.07.2020

 

Folkeoplysningspolitikken skal være en aktiv medspiller til at få endnu flere borgere i Brøndby til at blive en del af de folkeoplysende fællesskaber.

 

Folkeoplysningspolitikken omfatter aktiviteter i det frivillige folkeoplysende foreningsliv, herunder: idrætsforeninger, de kulturelle foreninger, idébestemte foreninger og spejdere samt voksenundervisning i aftenskoler. Politikken omfatter endvidere de selvorganiserede aktiviteter gennem synliggørelse og støttemuligheder.

 

Udvalget har valgt at pege på fire overordnede indsatsområder i politikken: 

1. Vi skal have flere med!

2. Samskabelse og samarbejde - sammen gør vi hinanden gode

3. Kommunikation og fortællinger om foreningslivet skal bidrage til en øget synliggørelse af foreningslivet

4. Faciliteter og lokaler skal understøtte aktiviteterne for mange brugere

 

Indsatsområderne vil være rammesættende for den retning Folkeoplysningsudvalget ønsker for det folkeoplysende område i de kommende fire år. Folkeoplysningspolitikken skal virke fra 2020 til 2024 og det er udvalgets håb, at den vil kunne bidrage til at inspirere endnu flere til at være en del af de stærke fællesskaber, som de folkeoplysende foreninger tilbyder. Dette skal blandt andet ske med et fokus på, at de folkeoplysende foreninger styrkes og udvikles, så deres tilbud kan få endnu flere til at blive aktive i foreningslivet. 



Folkeoplysningspolitikken skal indgå i samspil med Brøndby Kommunes vision 2030, der blandt andet omhandler ”Mere idræt, sport og bevægelse hele livet”. Politikken vil endvidere indgå i et samspil med politikker og strategier på idrætsområdet, kulturområdet, sundhedsområdet, handicapområdet samt børne-, unge- og seniorområdet, hvor samarbejdet mellem den frivillige og kommunale indsats er koordineret.

 

Du kan læse Folkeoplysningspolitikken HER