Nyheder Fra Kultur- og Fritidsafdelingen

 

Vi bruger den varme luft to gange! Vil du vide hvordan vi gør?

06.07.2022

 

I Søndermarks Hallen i Slagelse, udnytter vi den varme luft som hænger under loftet og blæser den ned mod gulvet, dette trick gør, at vi forventer at sparer 32% af udgiften til opvarmning. Den 22.marts i år installerede vi 9 blæsere fra ”Airius” i hallen og yderligere 2 blæsere i gymnastiksalen.

16 graders forskel på gulv og loft

Før installationen var der stor temperaturforskel mellem gulv og loft. Faktisk var der i gymnastiksalen 21 grader ved gulvet og 37 grader ved loftet. Efter at have installeret blæsere blev forskellen reduceret til under 1 grad. DET er da vanvittigt smart!

Væsentlig forbedret indeklima

Oven i energibesparelser opnår vi samtidig et bedre indeklima med friskere luft, hvilket mange også fokuserer på i dag. I gymnastiksalen er den ene blæser udstyret med en såkaldt ioniserings enhed som fjerner den dårlige luft og reducerer risiko for smitte overførsel. Den sidstnævnte funktion kan vi også hurtigt konstatere vil passe ind i tiden vi er i, men i høj grad også i fremtiden.

Kom med de tørre energifakta

De hel tørre energifakta taler for sig selv:
En besparelse på ca. 3 tons CO2 – 80.000kWh –pr. år. DET er vi glade for i Slagelse Kommune og den gode historie vil vi gerne dele med jer. 

Det er jo blandt andet jer, vi hver dag gør os umage for at servicere bedst muligt.