Arrangementer

Danske Landskabsarkitekter afholder div. faglige arrangementer, som du kan tilmelde dig.
Klik på den dato arrangementet er annonceret og tilmeld dig.
HUSK at du skal være logget ind i systemet for at kunne tilmelde dig.

 

 

 

 • BIM for landskabsarkitekter: Gratis kursus for studerende og nyuddannede

  Tirsdag 18.04.23 - Onsdag 19.04.23kl. 09:00-16:00

  Pladser: 25

  Ledige pladser: 0

  I samarbejde med Danske Landskabsarkitekter og Land Software afholder GRAPHISOFT Center Danmark d. 18. – 19. april 2023 et 2-dages kursus i BIM for landskabsarkitekter. Kurset er gratis for studerende og nyuddannede ledige medlemmer af Danske Landskabsarkitekter.*

  På kurset i BIM for landskabsarkitekter kommer du igennem de grundlæggende funktioner i Archicad – vinklet til landskabsarkitekternes behov. Derudover lærer du også at anvende LAND4 for Archicad, der blandt andet gør det muligt at arbejde med kotering og andre landskabsfaglige discipliner.

  Tilmeldingsfristen er d. 11. april. Vær opmærksom på at tilmelding er bindende efter denne dato, og der vil blive opkrævet et no-show-gebyr på 200 kr.  

  Tid: D. 18. og 19. april kl. 9.00 - 16.00
  Sted:
   Akademikerhuset, Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg 

  *For at kunne deltage i BIM for landskabsarkitekter for studerende og nyuddannede, skal du være medlem af Danske Landskabsarkitekter. Derudover skal du enten studere landskabsarkitektur eller have taget afgang som landskabsarkitekt sommer 2022 eller vinter 2022/2023 og endnu ikke have fået job som landskabsarkitekt. 

 • Workshop om LCA på landskabsprojekter

  Torsdag 11.05.23kl. 09:00-16:00

  Pladser: 25

  Ledige pladser: 3

  Invitation til workshop om LCA på landskabsprojekter

  Ved årsskiftet blev LCA obligatorisk for al nybyggeri. Skal vi nå vores klimamål, mener vi hos Danske Landskabsarkitekter, at vi som landskabsarkitekter også skal dokumentere klimaaftrykket af vores projekter ved hjælp af LCA-beregninger.    

  Det er nyt at arbejde med LCA i landskabet. Ikke desto mindre interesserer en del af vores medlemmer sig allerede for LCA, og derudover er en række landskabstegnestuer i fuld gang med at undersøge, hvordan LCA kan applikeres på landskabsprojekter.     

  Bliv klogere på LCA og få indflydelse på Danske Landskabsarkitekters arbejde med LCA-beregninger

  Fra Danske Landskabsarkitekters side vil vi gerne være med til at præge udviklingen. Derfor inviterer vi i samarbejde med GRAPHISOFT Center Danmark til en heldags-workshop om LCA.

  Skal klimaaftrykket deles med arealet, hvor stor en del arealet skal i så fald inkluderes? Hvordan indregner vi et træs CO2-lagering i den samlede LCA? Hvordan beregner vi klimaaftrykket af genanvendte materialer?

  Det er blot nogle af de spørgsmål, vi forventer, at vi i fællesskab diskuterer på workshoppen. Formålet er at skabe et fundament, som skal føre til en metodik til at beregne et sammenligneligt LCA på landskabsprojekter – på tværs af projekttyper og størrelser.


  Program for LCA på landskabsprojekter

  09.00 - Velkomst og information ved Martin Hedevang Andersen, formand Danske Landskabsarkitekter.

  09.15 - Oplæg om LCA-beregning i Bygningsreglementet ved Thomas Graabæk, Arkitekt og indehaver GRAPHISOFT Center Danmark.

  09.30 - Introduktion til DesignLCA og BIM-baseret LCA-beregning i Archicad og LAND4 ved Thomas Graabæk.

  10.45 - Pause

  11.00 - Oplæg om LCA-beregning for landskabsprojekter ved Martin Hedevang Andersen.

  12.00 - Frokost

  13.00 - Workshop: Hvordan bør krav om grænseværdi for LCA stilles på landskabsprojekter?

  14.30 - Pause

  15.00 - Opsamling og idéer til det videre forløb ved Martin Hedevang Andersen

  15.45 - Afrunding ved Martin Hedevang Andersen

  Det er gratis at deltage, og der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter først til mølle princippet blandt vores medlemmer. 

  Tid: Torsdag d. 11. maj, kl. 9.00 – 16.00
  Sted: Akademikerhuset, Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg